"Opiskelijoiden taloudellista tilaa tulisi parantaa," sanoi minsteri Saarela mm. Helsingin Sanomien mielipideosastolla tässä jokunen päivä sitten. Täytyy kyllä myöntää, että tämä valtion budjettiesitys jossa opintotukea on leikattu 7,8 miljoonalla eurolla on aika selkään puukotus.

Eli siis toisin sanoen, kovasti puhutaan, mutta loppujen lopuksi mitään, siis MITÄÄN ei olla valmiita tekemään. Ammattijärjestöitä sentään kuunnellaan, mutta opiskelijoita ei vain oteta tosissaan. Me kun emme oikein voi uhata millään lakoilla tai koko yhteiskuntaan vaikuttavilla tempauksilla. "Me allekirjoitamme adressin!" "Me vaadimme, että meidät otetaan todesta, grrrr!" Voin oikeastaan kuvitella mitä näiden kovapalkkaisten setien ja tätien pienissä päissä liikkuu: "Ottakoon opintolainaa!" Minä en halua ottaa lainaa alle 25-vuotiaana!!! 90-luvun alussa, siis sen paljon puhutun laman aikaan, tuli katseltua miten vanhemmat repi hiuksiaan lainojen kanssa, ei hotsita! Kai ne ajattelevat pistävänsä vahingon kiertämään. "Kun kerran mekin jouduttiin taistelemaan lainojen kanssa niin nyt sitten tekin." Voi kiitos, mitä tapahtuikaan "ei samaa paskaa lapsillemme"-ajattelulle? Me emme ole laiskoja, vain pessimistisiä sen suhteen, onko hyväpalkkainen työ valmistumisen jälkeen realistinen mahdollisuus. Pistää niin vihaksi! Huomio kaikki Suomen opiskelijat, eduskuntavaalit lähestyvät!!! Esimerkiksi Vasemmistoliitton vaaliteemoihin kuuluu opiskelijoiden toimeentulo.

Täytyy kyllä myöntää että olen hieman Vihreisiin tässä asiassa pettynyt, mutta Vihreiden opintososiaalinen keskustelupaperi listaa mm. opintotuen korottamisen eräänä Vihreiden ajamista asioista. Kyseinen dokumentti on päivätty 16.2.2005, mutta kai se on vielä voimassa kun eivät toisinkaan ole ilmoitelleet.

No, nyt olen päästellyt hieman höyryjä...

ETA Niin, siis, kyseessähän oli hallituksen budjettiesitys... Asiaa tarkemmin tutkittuani kävi ilmi että eduskuntahan voipi vielä ilmeisesti asialle jotain tehdä. I'm not holding my breath, though...