Kesäloma, mikä se on? Joku urbaani legenda vissiin... Onks se jotain ruokaa, tai jotain?

Jeesh... Duunia pukkaa niin että hitaampia heikottaa, mut ei se mitään koska duunista saa rahaa, ja varsinkin kun vihdoin ja viimein olen karistanut iki-ihanan hampurilaishelvetin tomut jaloistani niin töihin meneminenkin on muuttunut muutamaa astetta mielekkäämmäksi. Hittojakos siitä että työvuorot on piiitkiä ja saattaa alkaa niinkin hulluun aikaan kuin 0300, nyt on kesä eikä mulla ole oikeestaan mitään muita velvotteita. Sanokaa hulluks ja naurakaa jos siltä tuntuu, mutta tällä hetkellä tykkään työstäni.

Vapaapäivät on vaarallisia. Kävin tossa pari päivää sitten Suokissa kääntymässä... Lautalla tuli sitten vasta mieleen että niin, olisinhan mä voinut jotain suojakerrointakin pistää nahkaani varjellakseni... No, jälkiviisaus on sitä parasta viisautta... Valkkasin itelleni sieltä sitten semmosen paikan missä en ihan just niin rannalla ollu, ettei se vesi sitten heijastanu sitä auringonpaistetta kahta pahemmin, ja aika hyvin onnistuinkin välttämään liian auringon siinä yhteydessä. Vasta kun se saakelin lautta seiso siinä rannassa puol tuntia ennen kuin se lähti takas keskustaan niin palo niska.

Kauppatorin lokit on muuten ihan hulluja. Täähän on jo varmaan monella taholla todettu ainakin viis miljoonaa kertaa, mutta sanonpa sen nyt vielä kerran. Ne lokit on aivan hulluja. Näin kun yks pannahinen vei yhdeltä laitapuolenkulkijalta puolet lihapiirakasta suoraan kädestä kun tää miekkonen tallusteli siinä lauttarannassa. Sitten ne hullut lokit seuras sitä lauttaa, yks laskeutu siihen mun eteen metrin päähän ja siinä seisoskeli hetkisen aikaa täysin välittämättä mistään. Mä luulen että ne seuras sitä lauttaa koska yhdellä matkustajalla oli semmonen videokamera jossa oli semmonen harmaa karvanen mikrofoni, sitä ne nimittäin vahtas. Mut oikeesti, se oli ku joku kohtaus Linnuista...

Teinpä eilen muuten harvinaisen hyvää sapuskaa. Paahtoleipää, tomaattia, valkosipulia ja vähän tuoretta basilikaa. Pilkotaan tomaatit, valkosipuli ja silputaan basilika, kuumalle paistinpannulle oliiviöljyä ja siihen ensin valkosipuli ja basilika vähäks aikaa ja perään sitten tomaatit. Käännellään ihan vähän aikaa ettei ne tomaatit pehmene liikaa ja kipataan koko seos öljyineen päivineen paahdetun paahtoleivän päälle. Ite lisäsin siihen päälle vielä pari palaa tuoretta rucolaa kun sattuu olemaan sitä ruukussa tuossa keittiössä, mut jos ei diggaile rucolaa niin ei tarvii. Pinjansiemenet tai cashew-pähkinät saattais kanssa toimia aika kivasti tässä, pitää kokeilla... Maukasta ja ah, niin yksinkertaista. Eikä vaadi mitään lisättyjä mausteita, ellei sitten nimenomaan halua laittaa esim. pippuria tai jotain muuta vastaavaa.

Jep jep... Nyt tämä tyttö lähtee töihin.