Musiikin tarkoitus on toisinaan pistää hieman ajattelemaan. Suurimmalla osalla kappaleita on joku hieno, syvällinen viesti tarjoiltavana kuulijalle. Vähän taitavampi artisti osaa sen sanomansa jopa naamioida niin, että kuulija saa itse asiaa pohtia ja miettiä. Itse harvemmin kuuntelen mitään perus poppihöttöä, enkä vähiten juuri siksi että suurin osa popbiiseistä on vain sanoja sanojen perään. Ja kuten moni minut tunteva tietää, Lai tykkää sanoista... Verbaaliakrobatia on yksi minun suosikkilajeistani ja myönnän varsin avoimesti, että miehistä tunnen vetoa siihen kansan osaan joka ei jää sanattomaksi vaan osaa tuon sarkastisen sanailun taidon.

Mutta niin, laulujen sanoista... Tämän kirjoituksen inspiroi yksi semmoinen biisi, jonka olen ekan kerran kuullut joskus vuonna miekka ja kilpi. Laulun kertosäkeistön sanathan menee jokseenkin näin: "Tanssia jos osaisin, itkemäänkin oppisin, siihen asti elän karhun elämää. Luokseni jos tulisit, ja joskus silmiin katsoisit, voisin vierellesi jäädä lepäämään." Laulun esittään bändi nimeltään Pekka ja Susi, eli siis Anssi Kelan poppoo ennen menestystä sooloartistina.

Toiset biisit tuntuu vain niin osuvilta. Tämä kyseinen biisi osuu niin naulan kantaan että melkein pelottaa... No, ei nyt ihan pelota, ehkä enemmänkin huvittaa ja mietityttää... Minä en osaa tanssia enkä itkeä, vaikka molemmille taidoille vois joskus olla kysyntää... Kuitenkin miellän tämänkin kappaleen aika peruspositiivisena. Lauletaan siitä, miten olis ihan kiva jos olisi joku, mutta sitä odotellessa niin eipä tämä elämä sen hullumpaa ole. Siinäpä minun elämänfilosofiani pähkinänkuoressa! :D Hullumminkin vois asiat olla.

Voi huh huh... Aamukahville ja sassiin, ennenkuin pääsen kunnolla tämän hlö. kohtaisen vuodatuksen kanssa vauhtiin. Kun min en osaa itkeä, ja se vähän niinkuin tarkoittaa kanssa sitä että olen huono omista asioistani kenellekään kertoilemaan... Jossain laulussa laulettin (tais olla Better Than Ezra) että: "No one is allowed to be so proud, they never reach out when they're caving out." Voisin opetella, saattais tehdä hyvää...

Mut niin, sitä kahvia...