Käytiin sitten kaverin kanssa allekirjoittamassa vuokrasoppari tänään... Aika nopeeta toimintaa, sanoisin. Viime tiistaina pistettiin hakemus HOASille, perjantaina kaveri meilas niille yhdestä asunnosta ja maanantaina tuli sitten tarjous kyseisestä kämpästä. Porukka valittaa että ne on HOASilla jonossa viikkoja! Ja pöh, sanon minä. Joten nyt tämä stadilainen alkaa pikkuhiljaa pakata kimpsujaan ja kampsujaan ja muuttaa syyskuun alussa Vantaalle... *brrr* Noh, väliaikainen ratkaisu, ei kestä muutamaa vuotta pidempään, mutta silti... Ja jos yksikin edes ajattelee, että taas tuommonen turhantärkee helsinkiläinen, kun ei voi kehä III:n ulkopuolelle muuttaa ei sitten vaan niin millään, niin hypätköön kaivoon. Mitä ihmeellistä siinä on, että en halua muuttaa pois omasta kotikaupungistani? No, en nyt oikeasti jaksa tämän pidemmälle tätä asiaa kommentoida. Ihan miten vaan...

Muutama kirjasuositus, mikäli sallitte... Ensinnäkin Paulo Coelhon "Like a Flowing River". En tiedä onko suomennettu, jos ei ole niin sitten ei voi mitään, lukekaa englanniksi, ei ole hankalaa. Urakkaa helpottaa vielä sekin, että kyseessähän on siis kokoelma herran julkaisemia kolumneja, pakinoita ja muita kirjoitelmia, joista osa ei täytä edes yhtä kokonaista sivua. Eli ei tule niin tyhmä fiilis jos ei kerralla lukaisekaan koko kirjaa, vaan voi ottaa juttu kerrallaan ihan rauhassa. Täydellinen teos esim. bussimatkoille, junaan, metroon, jne.  Suosittelen lämpimästi.

Toinen suositukseni on Mario Puzon "The Godfather". Kyllä, kyseessä on siis juurikin se Godfather, johon elokuva perustuu. Kirja on aivan loistava. Viime torstaina ostin kirjan ja nyt olen lukenut jo yli puolet, ja kyseessähän ei ole mikään ohut kirja vaan todellakin aika kunnioitettavan kokoinen eepos.  Kirjan ja elokuvan yhtenäisyyksiä en mene tässä kommentoimaan, ihan vain sen takia että en tuota ensimmäistä Kummisetä-leffaa ole nähnyt (aukko sivistyksessä!) ja senkin takia että kirjoja ja elokuvia ei vain yksinkertaisesti voi verrata, molemmilla on omat heikkoutensa ja vahvuutensa. Mutta niin, kirjasta... Juoni alkaa vyöryä eteenpäin ja oikeasti tempaisee mukaansa heti alusta lähtien. Kirjan henkilöt ovat värikkäitä ja ihmisen oloisia. Älkää kysykö mikä pisti lukemaan juuri tämän kirjan, harvoin nimittäin tämän tyylisiin kirjoihin olen koskenut, mutta tämän ostin ja tyytyväinen olen.

Nyt menen tutimaan, huomenna on aikainen herätys.