No niin, tässä sitä nyt sitten on työharjoittelua takana melkein kaksi kuukautta... TJ 64 väittäisi tuo kalenteri tänään, tai oikeestaan TJ 54, koska mullehan kertyy ne 10 lomapäivää tältä keväältä. Jeesh...

Työharjoittelun olisi vissiin tarkoitus lopullisesti selkeyttää johdon assarin työnkuvaa meille alaa opiskeleville. Koulussa opittuja taitoja päästään ensi kertaa soveltamaan käytännössä ja niin pois päin. Toinen toistaan kiinnostavammat ja haasteellisemmat työtehtävät seuraavat toisiaan ja kiirettä pitää, niin kuin assareilla yleensä.

Todellisuus? Puolet porukasta tappaa aikaa naamakirjassa, etenkin ne meistä jotka erehtyivät valtion hallintoon töihin. Ainoa käytännön taito jonka olen koulussa oppinut ja jota olen täällä päässyt käyttämään on kymppisormijärjestelmä. No, OK, olen minä pari PP-esitystä muokannut, mutta siinäpä se. Puhelinta osasin jo käyttää kun tänne tulin ja kopiokonekin oli ihan kaveri. Töitä on joskus harvoin sen verran, että aika kuluu nopeammin, mutta nähtävästi oma organisointikyky ja tehokkuus estävät kiireen syntymisen. Ei se väärinkään ole, ärsyttää vain kun joka päivä töihin lähteminen on just niin mielekästä että melkeen jaksaa kiinnostaa. Se opiskelumotivaatio, joka viime syksynä katosi huonojen kurssien takia? Ei ole löytynyt. Itse asiassa kateissa on myös oma vakaa tieto siitä, että tässä opiskellaan oikeata alaa. Sekin katosi tuossa hieman ennen joulua.

Niin että tässähän sitä sitten toukokuun loppuun asti olisi tarkoitus kituuttaa. Sen jälkeen on koulua vuosi jäljellä, en minä sitä kesken jätä kun jo voiton puolella ollaan. Opinnäytetyötä rupean vääntämään ja syksyn ja kevään kurssit vedän läpi, vaikka se verta, hikeä ja kyyneleitä tuleekin tuottamaan. Siellä on ainakin yksi kurssi josta saattaa jäädä meikäläisen valmistuminen roikkumaan, katsotaan nyt miten käy. Yksi on varmaa, ja se on että tälle alalle en meinaa jäädä. Kesäksi palaan takaisin lentokentälle turvatarkastukseen (eri firma tällä kertaa tosin) ja valmistumisen jälkeen painun armeijan harmaisiin. Mitä sen jälkeen, en tiedä, mutta täyspäiväistä johdon assaria ei Laista saada.