Hesarissa ja Ylen verkkosivuilla uutisoitiin tänään uuden "seksihuumeen", MDPV:n, aiheuttaneen jo kuolemantapauksia Helsingissä. (HS, 9.7.2009, YLE 9.7.2009). Kyseinen mömmö on Helsingin Vinkin aluejohtajan mukaan voimakkaampaa kuin amfetamiini ja aiheuttaa vakavia fyysisiä ja psyykkisiä oireita. Lääkelaitoksen mukaan MDPV stimuloi keskushermostoa (= aivot ja selkäydin) aiheuttaen euforiaa ja hyperseksuaalisuutta, josta johtuen tuo seksihuumeen leima.

En tiedä miksi, vissiin olen jonkin tason masokisti, kun aina jaksan ja vaivaudun lueskelemaan etenkin Hesarin uutisten yhteydessä lukijoiden kommentteja. Viime aikoina nuo kommentit eivät ole mitään muuta aiheuttaneet kuin puistatuksia ja surullista pään pudistelua. Mikään ei tapa optimistin uskoa ihmis-/ kansakunnan tulevaisuuteen kuin Hesarin verkkosivujen kommenttipalstan lukeminen... Tähän yllämainittuun uutiseen liittyen oli palstalla jo monta kommenttia, joista yksi pisti ajattelemaan: mikä ihmeen pakko ihmisillä on pistää päänsä niin maan tuhannen sekaisin? Kommentoija totesi siis, että Nobel sille kemistille, joka kehittää synteettisen päihteen joka on harmittomampi kuin alkoholi, kun luonnostahan tuota jo löytyy (viitaten tuolla siis kannabikseen, ymmärtääkseni).

Eli siis toisin sanottuna, pää on saatava täysin sekaisin, mutta siitä ei haluta mitään pysyvää vauriota. Yhä useammin tulee hieman semmoinen fiilis, että suurella osalla suomalaisista, tai muistakaan tämän maailman kansalaisista, ei oikein ole kaikki muumit laaksossa, etenkin kun tulee tilanne jossa pitäisi ajatella ihan niillä omilla aivoilla. Se, että pään täysin sekoittavilla aineilla on negatiivisia sivuvaikutuksia, on mielestäni aika selkeä varoitusmerkki siitä, että pään täysin sekoittaminen ei ole hyvä ajatus. Aika masentava on ajatus, että suurella osalla ihmisistä on elämä niin heikoissa kantimissa, että säännöllinen känni/pössis/whatever on ainoa tapa jolla arjesta selviävät...

*huokaus*Mitäs muuta...

Sainpahan sitten oikein virallisen paperin, jossa sanottiin että ei, emme ole valinneet sinua ensihoitaja (amk) koulutukseen kevään 2009 yhteishaussa. No, kiitos vain, kyllähän minä tuon jo tiesinkin... "Hylätty valintakokeessa", kuten arvelinkin. Se, mikä ihmetytti eniten, oli että oli Metropolian kohdalla sama merkintä: hylätty valintakokeessa. Missä ihmeen valintakokeessa, en minä missään Metropolian valintakokeessa ollut? Kun ei edes kutsua tippunut...? Noh, aivan sama, ensi keväänä uudestaan.

Maanantaina se on menoa sitten. Hieman jännittää, mutta hyvällä tavalla. Miespuoliset kaverit on monet todenneet, että ihan turha sitä armeijaa on jännittää, siellä tehdään aikuisista miehistä pikkupoikia jotka leikkii sotaleikkejä ja viljelee alapäänhuumoria. Enkä minä sitä sen takia jännitäkään, vaan siksi, että kyseessä on kuitenkin niin suuri muutos jokapäiväiseen elämään, eikä kukaan voi siihen 100 %:sti valmistaa, vaikka kuinka kuulisi kavereilta mitä intissä tapahtuu.

No, näillä taas mennään tänään, huomenna jotain muuta.