Hih hei, kadunvarret, bussipysäkit, bussit, junat, ratikat sun muut liikenne- ja viestintävälineet ovat taas täynänsä vaalimainoksia. EU-vaalien ennakkoäänestys alkoi tänään, HS:n uutisen mukaan ennakkoon äänestäneitä oli jo pelkästään tänään 111 000, eli aika huima määrä yhden päivän saldoksi (HS, 27.5.2009).

Itse olen oman ehdokkaani jo päättänyt, ensimmäistä kertaa olen äänestämässä demaria... Aikaisemmin siis olen aina äänestänyt Vihreitä... Ehdokkaani kävi pk-seudun opkujen järjestämässä vaalipaneelissa Pasilassa tuossa hieman vapun jälkeen, ja onnistui kyllä vakuuttamaan ainakin minut omasta pätevyydestään. Muutenkin kampanjoi semmoisilla teemoilla, joita kannatan. Jenny Lindborg, 171, EU-parlamenttiin!

No, oman ehdokkaan puffaaminen sikseen, tarkoitukseni oli siis käsitellä tässä jotain muuta EU-vaalehin ja kampanjointiin liittyvää... Nimittäin nuo muutamien puolueiden vaaliteemat jotka kaikessa ajattelemattomuudessaan voivat olla Suomelle hyvinkin tuhoisia, mikäli oikeasti saisivat kannatusta.

Itsenäisyyspuolue (IPU) kampanjoi sloganilla "Erotaan EU:sta!". Justiinsa... Onkohan kukaan noista järjenä jättiläisistä vaivautunut ajattelmaan asiaa yhtään sen pidemmälle, ei ainakaan vaikuta siltä. Suomen ero EU:sta tarkoittaisi Suomen kansantaloudelle suurinpiirtein samaa kuin mitä ydinpommi tarkoitti Hiroshimalle: totaalista tuhoa. Valuutan vaihtokurssi olisi aluksi 1:1, työvoiman ja kansalaisten liikkuvuus vaikeutuu, passijärjestelmä pitäisi uusia ja samoin kuin rajamuodollisuudet puhumattakaan kaikista niistä kustannuksista, menetetyistä työpaikoista ja muista haitoista. Eestin laivoilta ei sen jälkeen ihan niin vain käveltäisikään satamaan, niih... Kaupanteko vaikeutuisi ja kansainvälisiä suhteita pitäisi muutenkin neuvotella täysin uudestaan. Suomi ei ole omavarainen, FYI. Me emme selviä täysin sillä, mitä oma maa tuottaa, vaan olemme riippuvaisia nimenomaan ulkomaankaupasta! Sydämestäni toivon, että tuonkin puolueen potentiaaliset äänestäjät leijonakorujensa kilinältä kuulevat järjen ääntä, sillä äänestämällä EU-vaaleissa puoluetta joka kampanjoi moisella teemalla voivat he koitua isänmaan tuhoksi sen sijaan että he sen pelastaisivat. 

Joo...

Tein muuten tänään Kampin KELA:n konttorin historian pikaisimman visiitin kyseisiin tiloihin. No joo, hetken jouduin odottelemaan omaa vuoroani, mutta siitä varsinaisesta asiastani selvisinkin sitten vissiin alle minuutin... Iskin valmiiksi täytetyn kaavakkeen pöytään, virkailija katseli sen nopeasti läpi ja totesi, että onpas hyvin täytetty lomake ja että tämä oli tällä selvä. Kiitos, hyvää päivää! :D Niin, siis sotilasavustusta kävin anomassa.

Jesh, näin tänään. Huomenna taas jotain muuta.