Kaipa tässä taas hieman Maija Myöhaisenä olen liikkeellä näine kommentteineni, mutta kun on sanottavaa niin sanonpa siis. Kysehän on tästä Smash Asem- mielenosoituksesta, jonka poliisi keskeytti heti alkuunsa. Kuulun siihen joukkoon joka on poliisien puolella tässä asiassa. Mielestäni poliisi toimi asiallisesti estäessään mielenosoituksen, jonka järjestäjät jo ilmoitusta tehdessään olivat sanoneet haluavansa aiheuttaa sekasortoa, eli toisin sanoen haluavansa rikkoa paikkoja.

Nyt näitä iältään keskimäärin 15-20 vuotiaita (muistaakseni HS väitti näin) ottaa päähän se, että he eivät päässeetkään paikkoja rikkomaan ja mellastamaan. Jos poliisi ei olisi reagoinut kuin nyt reagoi, tällä hetkellä keskustelu mediassa ei koskisi poliisin ylireagoimista vaan välinpitämättömyyttä. Joku iso pamppu siellä ihmettelisi kuinka poliisi saattoi olla niin vähin joukoin paikalla kun tiedettiin että tämä joukko aikoo heittäytyä hankalaksi. Jos joukolla on metallipatukoita matkassa, mitä tästäkin voidaan päätellä olevan koko homman tarkoitus. Jos kukaan sattui lukemaan Hesaria, muistaakseni maanantaina, siellä oli semmoinen pienempi artikkeli jossain sivun ylänurkassa jossa kuvailtiin kuinka nuori kundi oli huutanut poliiseille että "mitä pitää tehdä että vedätte turpaan?" Just näin. Sanoin tämän jo silloin Vapun aikoihin, mutta sanonpa taas. Mulle on ihan sama mitä maailman hienointa aatetta joku kannattaa silloin kun tavaraa alkaa mennä rikki ja nyrkit alkaa heilua. Jos nyrkit pysyy taskuissa ja ikkunat ehjinä, kuuntelen paljon mielummin.

Tämän päivän Hesarissa oli mielipideosastolla kirjoitus joka kritisoi poliisia ja sitä, kuinka Suomi voi kritisoida esim. Kiinaa mielenosoitusten tukahduttamisesta jos tämä on vastaus omassa maassa järjestettäville mielenosoituksille. Niin, tuona kyseisenä päivänähän järjestettiin muitakin mielenosoituksia, mm. rauhallisesti sujunut kulkue jolla oli huomattavasti enemmän osanottajia, joka kyllä sallittiin. Katsokaas kun aikuisilla ihmisillä ei ole tarvetta rikkoa paikkoja saadakseen ääntänsä kuuluville. Nyt vain vailitettavsti näyttäisi siltä että heidän äänensä on hukkumassa näiden lasten ***tuuntuneen vollotuksen alle. Surullista.

Ei helkkari, nyt pitää lopetella, koulu kutsuupi.