Sain tuossa juuri luettua Ruth Reichlin ihastuttavan opuksen Garlic and Sapphires ja kevyesti vaikutteita imeneenä katselin ravintolassa ympärilleni hieman toisin silmin kuin aikaisemmin ja kiinnitin huomioni asioihin kriittisemmällä otteella. Tässä siis lopputulos, lukekaa ja ihastukaa, Lain ensimmäinen ravintola-arvostelu.

Kyseenalainen kunnia olla ensimmäinen arvosteluni kohde napsahti siis Kampin Coloradolle, puhtaasti siitä syystä että se sattui olemaan ensimmäinen ravintola jossa kävin sitten saatuani tuon yllämainitun kirjan luettua. Seurue koostui neljästä nuoresta naisihmisestä, ja illan aikana meillä oli tarkoitus ideoida syksyn fuksiaisia. Ilmaannuimme paikalle ajallaan klo 18.00 ja pääsimme heti pöytään. So far so good. Tarjoilija otti juomatilaukset ja jätti meidät tutkimaan ruokalistaa.

Ruokalista sisältää lähinnä kreolikeittiön ruokalajeja, johon nähden nimi-menu yhdistelmä ei ihan toimi. Kreolikeittiöhän on lähinnä Jenkkilän ns. etelävaltioille ominainen ja Coloradon osavaltio puolestaan sijaitsee varsin huomattavasti lännempänä... Ruoka ja ravintolan sisustus puolestaan menevät hyvin yksiin. Coloradon sisustus on hyvin grillimäinen, paljon puuta ja tiiltä ja ihan mukavasti tilaa. Eli ihan suhteellisten viihtyisä paikka, eikä turhan meluisakaan eli saimme rauhassa suunniteltua fuksiaisiakin.

Tajoilija, joka otti tilauksemme, oli amerikkalainen. Eipä siinä mitään, kaikki seurueesta kun puhuvat sujuvaa englantia, mutta mutta kun sama henkilö ei toiminut tarjoilijanamme koko iltaa, niin välillä ei oikein tiennyt että kukakohan meidän tarjoilijamme onkaan. Tilausten muistiinkirjoittaminen ei myöskään tuntunut olevan Coloradossa muodissa, joten useampikin tarjoilijoistamme juoksi pöydän ja kassakoneen väliä useammin kuin on täysin sallittua, ja valitettavasti eräs myös unohti yhden seurueen jäsenen juomatilauksen. Ei näin.

Ruoka oli laadultaan vaihtelevaa, samoin hinnoiltaan. Jos satut omistamaan SK-ravintoloiden Silver- tai Gold Cardin, tsekkaa jäsenedut, joihin ainakin tuolla visiitillä kuului mm. BLT-burgeri. Itse pistelin poskeeni Quesadillan grillatullan kananrinnalla varustettuna. Quesadilla oli hyvää, lisäkesalaatti ei ollut. Sipulia, punaista kiinankaalia, SUOLAKURKKUA ja tomaattia... Kiinankaali oli nahistunutta, tomaatti ylikypsää ja mitä hittoa se suolakurkku tekee tuossa jengissä, hä? Hintaa tuolle annokselle tuli EUR 13,00, eli aika huima hinta tuolla laadulla. Yhden seurueen jäsenen BLT-burgeri saapui pöytään kylmänä, mutta auliisti annos kyllä vaihdettiin ja toinen yritys olikin jo huomattavasti parempi. Caesar-salaatti on aina varma vaihtoehto, niin tälläkin kertaa, sillä pöydän toiselta puolelta en kuullut mitään napinaa.

Coloradon mansikkamargarita tarjoillaan highball lasista, eli juotavaa on aika runsaasti. Jos tilaat kuivan omenasiiderin, tarjoilija kiikuttaa eteesi Crowmoorin.

Yleismielipide Kampin Coloradosta... Weeell... Kavereiden kanssa, hengailuravintola, siinäpä se. Henkilökunta on mukavaa ja palvelu ystävällistä, ainoana miinuksena laskettakoon se, että he eivät kirjoita tilauksia muistiin ja näin ollen välillä unohtavat osia tilauksesta tai koko tilauksen. Ruuan hinta-laatusuhde ei ole aivan kohdallaan, juomista en mene mitään sanomaan kun itse pitäydyin niissä siidereissä.