Jääkäri N.N., EHK, lomille.

Jees, eli vala vannottu ja ensimmäinen ylennys saatu. Hieno oli meidän valatilaisuus, kukaan ei keilannu ainakaan erityisen huomattavasti ja muutenkin kaikki meni hyvin. Maanantaina vasta edessä paluu kasarmille, sitä ennen ehtii hyvin nautiskella kavereiden seurasta, hyvästä ruuasta ja pienestä vapaudesta. Mun sotilasurani jatkuu muutaman viikon kuluttua aliupseerikoulun merkeissä, sitä odotellessa...

Tehtiin tänään kavrun kanssa aika ältsin hyvää murkinaa. Tarkoitus oli tehdä viimeisimmästä Pirkka-lehdestä (9/2009) löytyneen reseptin mukaan vuohenjuusto-munakoisopastaa, mutta koska kavrun lähikaupasta ei munakoisoa löytynyt, se korvattiin kesäkurpitsalla ja herkkusienillä. Nii, ja timjami korvattiin basilikalla ja kapriksia ei laitettu ollenkaan, mutta laitettiin sen sijaan tuoretta inkivääriä. Oli herkkua. Soveltaminen keittiössä on vaan parhautta!

Itseni hemmottelu jatkui tässä myöhemmin illalla pienen intervalliharjoituksen merkeissä. Käväisin siis lenkillä, ah että oli ihanaa juosta taas pitkästä aikaa ihan vapaasti omaan tahtiin, ilman että kukaan on hoputtamassa! Ja mikä kaikkein parasta, huomas itse miten juoksutahti on kohentunu semmosesta tosi pienestä hölkötyksestä kunnon hölkkään ja eka spurtti oliki sitte semmonen kiskasu että pitkään aikaan en ole yhtä kovaa viilettäny. Käväsin kavrun luona vaa'alla aikasemmin päivällä, olen laihtunu tässä P-kauden aikana yhteensä n. viis kiloa siitä, mitä se oli lääkärintarkastuksessa ekalla viikolla. Ihan jees. Tarkottaa sitä, että liikunnan ja ravinnon määrä on olleet aikas hyvin suhteessa toisiinsa, koska en ole mitään kauheita määriä laihtunu, vaan ihan terveen määrän, ottaen huomioon mikä se lähtöpaino oli. Lihaskuntokin on kohentunu ihan kivasti tässä viikkojen aikana. Tosin sitä saa kyllä vielä roimasti kohottaa, mikäli mä sinne lääkintä-AUK:iin mielin, ja mähän mielin. Muuten aikas huvittavaa, että lasken juoksulenkin itseni hemmotteluksi, mutta niinpä vain teen.

Note to Self: osta urheilukello jossa sykemittari. Helpottaa eloa ja oloa niin intissä kuin siviilissäkin...