Voi taivahan taatto tätä menoa taas...

 

Suomalainen poliittinen satiiri on toistaiseksi ollut aivan liian kilttiä omia vallanpitäjiä kohtaan. Se nähdään taas tästäkin Presidentin kanslia -"kohusta". Tai no, voiko sitä miksikään kohuksi kutsua, kun satiirin kohde itse ei ymmärtääkseni ole itse sanallakaan tuota viime lauantain jaksoa, jossa häntä niin kovasti solvattiin, kommentoinut. Muut kyllä sitäkin kärkkäämmin...

 

Suomessa on totuttu johonkin Uutisvuodon tai Itsevaltiaiden tasoiseen kilttiin vitsailuun valtakunnan silmäätekevien kustannuksella. Muiden maiden isoja kihoja on kyllä sallittua panna vaikka kuinka halvalla (Case: USA:n väistyvä presidentti) mutta auta armias jos meidän omia poikia ja tyttöjä vähänkään hellemmällä kädellä silitellään niin johan puhelinlinjat laulaa kun kaiken maailman lylyrajalat saa "useita yhteydenottoja eri puolilta Suomea". Hittojako ne Arkadianmäelle soittelevat/meilailevat/kirjoittelevat, YLE:n ohjelmapäivystys olisi se oikea osoite johon palaute kannattaa toimittaa! (HS 13.1.2009)

 

Aikanaan ihmettelin jos sitäkin kohua joka syntyi Itsenäisyyspäivän Presidentin kanslian jaksosta. Kiroilua! Voi ei, sitähän ei suomalaiset ollenkaan harrasta, eihän? Samanlaista tekopyhyyttä kuin jenkkien "väkivaltaa voi näyttää vaikka kuinka yksityiskohtaisesti, mutta oh, no! Paljasta pintaa! The f-word!" -jeesustelu. Suomen pyhiä veteraaneja ei myöskään sovi puolella ajatuksellakaan kutsua millään sellaisella termillä joka voitaisi missään yhteydessä tulkita vähemmän kunnioittavaksi. Just, jälleen kerran, samaa tekopyhyyttä osoittivat mm. Tuntemattoman sotilaan kustantajat kun Väinö Linna oli kuvannut suomalaisia lottia vähemmän imartelevasti Sotaromaanissaan. Älkääkä nyt hyvät ihmiset ottako tästäkin nokkiinne, itse kunnioitan veteraaneja mieluummin teoilla, esim. kunnollisella vanhustenhoidolla, kuin kauniilla sanoilla jotka lämmittää just niin paljon.

 

No joo, ehkäpä tämä riittänee tältä kertaa, saan muuten suuremmatkin vihat päälleni kun riittävästi taas päätäni auon... Presidentin kanslia on hauska ohjelma, itseään ei pidä ottaa aina niin vakavasti.