Tänä vappuna sattui ja tapahtui paljon kaikenlaista, niin hyvässä kuin pahassa. Aivan loistava sää helli juhlijoita, jotka kaikesta näennäisestä ympäristövouhotuksestaan huolimatta eivät osaa siivota roskiaan perästään, kuten voidaan nähdä ennennäkemättömästä roskamäärästä Kaivarin ja muiden puistojen nurmikoilla. Paljon kauniita sanoja, vähän oikeita tekoja.

Opkulla oli puistossa teltta, teltalla ilmaista makkaraa juhlijoille, musiikkia ja ilmapalloja. Ja kyllä, makkarapakettien muovit laitettiin roskapussiin. Myös pullot ja tölit kerättiin pusseihin ja tavarat kannettiin paikalta pois. 

Roskaamiset kuitenkin sikseen, ärtymykseni aihe löytyi vappuna jostain muusta. Ihmettelin nimittäin sitä, kuka hupakko on oikeasti niin tollo, että tuo pentunsa vappuaattona keskustaan? Mantan lakituksen jälkeen oltiin kavereiden kanssa poistumassa paikalta kun yksi mamma hyökkäysvaunujen ja kolmen palosammuttimen kanssa yritti tunkea väkijoukosta läpi ja vihaisen katseli minuakin kun en hänen tieltään mihinkään suuntaan pystynyt väistymään, lähinnä sen jokapuolelle pakkautuneen ihmismassan takia. Oikeesti, ei sillä naisella paljon järki päätä vissiin pakottanut kun piti lapsoset just sillon saada sen ihmismassan toiselle puolelle... Ja ylipäätänsä, kuka idiootti tuo pieniä lapsia vappuaattona Helsingin keskustaan? Kun se tiedetään varsin hyvin mitä se meno siellä on... Ei, kyseessä ei ole niin tärkeä kulttuurinen elämys että lapset eivät voisi ilmankin elää täyttä ja tyydyttävää elämää. En myöskään ymmärrä ihmisten hinkua roudata niitä herranterttujaan Kaivariin Vapun päivänä, täysin tietoisena myös siitä menosta siellä. Ok, Vapun päivän piknikin ymmärrän paremmin kuin tuon vappuaaton, mutta kun sitä porukkaa on niin järkyttäviä määriä liikenteessä, eikö joku toinen puisto olisi parempi vaihtoehto, jos kauniista ilmasta ja hyvästä seurasta haluaa nauttia? Aurinkolahdessa on varsin kaunista ja merellistä, vain lyhyen metromatkan päässä, sitten meiltä löytyy mm. Seurasaari, Suomenlinna ja keskuspuisto, noin muutamia mahdollisia kohteita mainitakseni.

Tämä kaikki nimimerkillä "Ensimmäisen Vappunsa Stadin keskustassa kolme vuotta sitten viettänyt 25-vuotias".