Selailinpa tuossa iltani ratoksi Aamukampa.Neti:iä, joka on siis foorumi inttiaiheisia keskusteluja varten. Alaotsikon "Naisten vapaaehtoinen asepalvelus" alla oli jonkun lukioikäisen kysely naisille, tarkoituksenaan siis selvittää hieman minkälaiset naiset lähtee inttiin ja millä asenteilla ovat varustettuja. Muutama vastauskin löytyi samaisesta triidistä sitten, ja niiden lukeminen aiheutti hieman hymynkareilua kasvoillani.

Monet vastaajista totesivat, että eivät ole vielä käyneet inttiä, mutta ovat hakeneet kyllä ja/tai menossa siinä tai tässä saapumiserässä. Yksi vastanneista taisi olla jo aikoja sitten kotiutunut.

Eniten noissa vastauksissa huvitti se vastaajien suunnaton usko omiin varmoihin tietoihinsa. Tavallaan naisten asenne inttiin on ehkä hieman naiivi, ja kyllä, voin täysin myöntää oman asenteeni aikanaan olleen hieman turhankin idealistinen. Nähnyt liian monta inttifilkkaa tai jotain... :D Kaikkihan ei kohdallani sitten sujunutkaan ihan niin kuin elokuvissa...

Ihan Jos Jotakuta Kiinnostaa, tässä meikäläisen vastaukset...

1. Oletko käynyt varusmiespalveluksen? Paraikaa. Säkylä II/09, 362 vrk. TJ 153...

2. Jos et ole käynyt, oletko ajatellut hakea sinne? Kts. yllä.

3. Pyydän että kuvaat lyhyesti syitäsi, joiden vuoksi olet / et ole valinnut varusmiespalveluksen
- Mielestäni naiset ovat velvollisia puolustamaan maataan parhaan kykynsä ja taitonsa mukaan. Itselleni tämä tarkoitti asepalvelusta, jollekin toiselle jotain muuta.

- Johtajakoulutus.

- Harrastan kokemusten keräilyä. Tätä ei ihan joka tytöllä olekaan takataskussaan. Ehkä voi sanoa, että haluan olla erilainen kuin muut, mutta toisaalta armeija on ollut puheissa mukana ihan pikkutytöstä lähtien, eli sanotaan että jos en tätä kokemusta olisi lähtenyt hakemaan, niin joskus vanhempana varmasti olisi alkanut harmittamaan.


4. Jos olet käynyt tai olet hakemassa, mitä hyötyä siitä on sinulle ollut tai mitä hyötyä arvelet sinulle tulevan?
-Johtajakoulutus

- Kohonnut kunto ja muutenkin parantuneet elämäntavat

- Uusia kavereita ympäri Suomea, koskaan ei tiedä milloin joku tuntemasi tyyppi tai hänen tietonsa ja taitonsa voivat olla kullan arvoisia.

- Kai tämä luonteeseenkin jonkin verran vaikuttaa, tiedä sitten hänestä onko se muutos parempaan... toivottavasti.

5. Onko siitä ollut jotakin haittaa tai ongelmia?

- Eipä mitään mainittavampia. Rahatilanne ei ole järin kaksinen, mutta aina ei voi voittaa.

6. Alla muutamia väittämiä, oletko sinä omakohtaisesti samaa vai eri mieltä?
-Halu olla erilainen, erottua massasta saa naisia hakeutumaan inttiin
Hmm.... Juurihan tuolla totesin, että haluan kokemuksia joita ihan jokaisella ei ole... :D Loppupeleissä väittäisin kuitenkin, että ei. Olen siis eri mieltä.
-Naisen tulee samanlailla varautua puolustamaan isänmaata kuin miestenkin
Kyllä. Kykyjen ja mahdollisuuksien mukaan. Eihän miehiäkään laiteta tehtäviin täysin sattumanvaraisesti, toiset laitetaan sisseiksi, toiset spadeiksi ja kolmannet valitsee sivarin. Mimmit voi aivan hyvin hoitaa oman pottinsa vähän samalla periaatteella.
-Intistä voi löytää kivan poikakaverin
Samaa mieltä. Miksi? Koska ainahan se on mahdollista. Kivan poikakaverin voi löytää vaikka mistä. Kannattaako vain sen takia tulla armeijaan? Ei missään tapauksessa. Onko se jokin mukava mahdollinen lisä? Kyllä.
-Pitää olla psyykkisesti vahva ja varma itsestään, jos hakee inttiin
Tavallaan kyllä. Vaikka ainahan intissä kasvetaan henkisesti, on sitä kanttia oltava jo valmiiksi, muuten jää toiseksi.
-Vain "äijämäiset" naiset hakevat inttiin
Eh, eri mieltä! Vaikka poikamaisia piirteitä omaankin, ja moni tupakaveri on nk. hyvä jätkä, olemme me kaikki siltä 100 %:sti naisia.
-Intti on hukkaan heitettyä aikaa
Eri mieltä. Kaikesta löytyy aina jotain hyvää, toiset eivät aina vaan jaksa etsiä sitä.
-Intistä saa hyötyä tulevaan ammattiin
Joihinkin, kyllä. Ei välttämättä suoranaista, kuten esim. koulutusta tai opintopisteitä tms. vaan ehkä enemmän epäsuoraa hyötyä esim. kohonneen itsetunnon muodossa. Omalla kohdallani on paljon mahdollista, jopa erittäin todennäköistä, että armeijasta on minulle tulevassa ammatissani hyötyä.

(Triidin voi lukea tästä)

Jaa, taidanpa lähteä tästä nukkumaan.