Seutulinjaa 615 koskien tehtiin n. vuosi sitten uraauurtava päätös: ei Helsingin sisäisiä matkoja. Matka-aika on lähes puolittunut siitä, mitä se oli viime kesäkuussa. Loistava päätös! Helsingissä on suuri määrä sisäisiä linjoja joita käyttämällä pääsee kaikille 615:n Helsingin pysäkeille, sekä muutama Keravalle asti matkaava bussi, käyttäkää niitä. Busseissa on selkeät laput joissa lukee isoilla, selkeillä kirjaimilla että tällä linjalla matkalla keskustasta lentokentälle, ensimmäinen poistumispysäkki on Varistossa ja taas vastaavasti toiseen suuntaan matkattaessa ensimmäinen poistumispysäkki on Maunulassa. Lentokentälle mentäessä kaikilla Helsingin pysäkeillä otetaan kyllä kyytiin, ja vastaavasti paluumatkalla Helsingin rajojen sisällä pääsee vain poistumaan, kyytiin ei pääse. Kuinka hukassa voi ihmisen lukutaito olla jos ei ymmärrä mitään niistä kolmesta isosta lapusta bussin ovessa ja etuikkunassa, joissa lukee: "Ei Helsingin sisäisiä matkoja"? On aina vain niin hupaisaa katsella ihmisten epätoivoisia ilmeitä kun bussi huristeleekin heidän pysäkkinsä ohi jos siltä ei ketään ole tulossa kyytiin.

Tämän illan malliesimerkki isänmaan toivoista 615 TK:ssa matkalla Helsingin keskustaan lentoasemalta. Hakaniemessä jäi pois muutama matkustaja, eli keskiovet auki. Pikkuneiti yrittää sisään etuovesta, ei vissiin osaa lukea tai jotain kun ne kyltit siinä ovessa ei osuneet silmään. No, kun kuski ei avaa ovea, niin tämä järjen jättiläinen lähtee yrittämään keskioven kautta. Voi sitä epätoivoista, jopa itkua tuhertavaa ilmettä kun kuski pistääkin keskioven kiinni neitosen nenän edestä. No, siinä jo neiti sen verran epätoivoisena ihmettelee (Hakaniemessä! Hei haloo, miljoona muuta bussia kulkee niiltä pysäkeiltä Rautsikalle, katastrofi kun toi yks ei ota sisään...) että kuski avaa etuoven ja selittää tyttöselle, miksi hän ei ota tyttöä kyytiin... No, tytsyllähän oli kyydissä joku kaveri, siksi piti päästä just siihen 615:een (ei voinut sopia tällejä Rautsikalle, oli pakko saada matkustaa huimat kaksi pysäkinväliä kaverin kanssa) joka sitten keräs kimpsunsa ja kampsunsa ja poistui etuoven kautta. Huvittuneena seurasin neitien ilmeitä siinä ulkopuolelle, aivan kuin koko kaupungista olis bussit lopuneet tai kiire olis ollut niin huimaava kun seuraavaa bussia siinä katseillaan etsiskelivät. Jeez. Sorppa sano norppa, mutta voi v*tun idiootit. Propsit kuljettajalle, joka pysyi kannassaan. Jos ei Stadin sisäsiä matkoja ajella 615:llä niin sitten ei ajeta, piste ja kiitos. Toivottavasti neiditkin oppivat joskus piakpuoliin lukemaan ja hieman seuraamaan ympäristöään.

Mut joo, sepä siitä. Oli taas pakko vuodattaa, kun mun toopetoleranssini nyt vain sattuu olemaan aika alhainen, etenkin 12-tuntisen duunipäivän jälkeen josta suuri osa tuli vietettyä suorassa auringonpaisteessa Gevarin ihastuttavan kevyissä vermeissä. Huomenna uusiks, tai jotain.